Update: 14 februari 2023; Bowie is door de eigenaren teruggetrokken voor herplaatsing en is elders geplaatst. Voor Sjaak zijn we bezig met een proefplaatsing 10 januari 2023: Sjaak is ter herplaatsing aangeboden. 7 januari 2023: We zijn overgegaan naar een nieuwe website omdat de oude niet meer voldeed en het programma niet meer te gebruiken was. Momenteel hebben wij 2 black tri reuen beschikbaar.
Bowie
Update 20 januari 2023: Bowie is een aantal dagen bij een hondentrainer in huis geweest en die gaf aan dat hij kon lezen en schrijven met de hond.Hij vond het een gemakkelijke hond. De hondentrainer geeft aan dat er volgens hem niets mis is met Bowie, maar dat hij alleen nerveus is. Hij heeft duidelijke structuur nodig en rust en overwicht van zijn baas. De eigenaar is heel eerlijk in zijn reactie dat dit dus duidelijk niet goed gaat in zijn contact met Bowie. Bowie mist dus echt structuur en een baas, dus als iemand denkt dat hij dit kan bieden is Bowie een superhond! 13-12-20222:Bowie is ter herplaatsing aangeboden. Bowie is een gecastreerde black tri reu met stamboom, geboren in februari 2021. Hij is zindelijk, bench getraind en is helemaal bij met vaccinaties en parasietenbehandeling.
Hij heeft de puppytraining en vervolgtraining gevolgd en nu wordt er met hem gespeurd. Bowie wordt 4  keer daags uitgelaten waarbij hij 's morgens een lange wandeling krijgt. Hij slaapt binnen en heeft zijn plekje in de keuken waar hij ook graag is. Hij eet KVV. Hij heeft geen moeite met andere honden en katten, maar kan wel druk worden van geluid en beweging van kinderen. Buiten wandelen levert over het algemeen geen problemen op zolang er geen beweging in de buurt is zoals fietsers. Hij loopt buiten aan een gentleleader, zonder dit hulpmiddel kan hij erg trekken. Hij blaft vooral door onzekerheid. Dit blaffen uit zich vooral in huis als er bezoek komt, als hij mensen buiten ziet of hoort.
Momenteel woont Bowie in een gezin met volwassen kinderen. Bowie is hun eerste hond en ondanks dat ze er alles aan hebben gedaan zijn er toch dingen gebeurd waardoor hij succes heeft met zijn gedrag en waarbij ook een stuk onzekerheid een rol speelt.
Het probleem waar de mensen tegenaan lopen en waardoor ze denken dat Bowie een frisse nieuwe start nodig heeft is vooral zijn gedrag in huis. Als hij alleen met het gezin in huis is, dan is hij de gezelligheid zelve, aanhankelijk, knuffelig, leergierig en heel erg slim. Hij heeft een band met alle huisgenoten.
Wat gaat er dan mis? Bowie is reactief naar bezoekers in huis. Zodra de bel gaat begint hij te blaffen en wil dan alles regelen, dat uit zich ook in dreiggedrag waardoor bezoek zich niet meer veilig voelt. Er is hulp ingeroepen van een gedragsdeskundige en bij bezoek aan Bowie is dit verslag ook in te zien.  Buiten vertoont Bowie ook typisch aussie drijfgedrag naar fietsers en auto's toe. In een rustige situatie buitenshuis is er niets aan de hand. Ziet hij vanuit huis mensen, of hoort hij geluid dan slaat hij aan. Hij krijgt momenteel een lichte medicatie om de prikkels wat te verzachten.
Wat zoeken we voor Bowie? Mensen die kennis hebben van het ras en hem helpen door hem op een goede manier te begrenzen, hem rust te geven doordat ze in een omgeving  wonen met weinig prikkels,geen zicht op straat of een rustige omgeving. Jonge kinderen heeft hij in zijn eerste twee leeftijdsmaanden bij de fokker meegemaakt en zo nu en dan ook bij de eigenaar, maar het is niet duidelijk of hij daar nu goed op gaat reageren. Dus misschien is het in zijn situatie beter om om niet geplaatst te worden in een druk gezin met veel verloop. Mogelijk zou een oudere stabiele hond hem kunnen helpen om het gedrag om te buigen. Een goed voorbeeld doet goed volgen, mits het niet al teveel is ingesleten.
Een heel verhaal maar we denken dat Bowie zeker in een rustige omgeving met weinig prikkels en goede begeleiding van mogelijk een gedragstherapeut of mensen met goede kennis van het ras in zijn gedrag kan verbeteren.
Denkt u dat u Bowie een nieuw Gouden mandje kunt geven? Stuur dan een mail naar info@aussierescuefund.nl met uw gezinssituatie en wat u Bowie kunt bieden.