Beschikbare Australian Shepherds

Red merle  en red tri reu ter herplaatsing!

Bedenk voor u reageert na over het volgende: Een aussie die in de herplaatsing komt heeft meestal een probleem opgedaan in de eerste opvoedingstijd. Dat uit zich vaak door sneppen, dominante- of onzekerheidsagressie en is niet altijd even gemakkelijk om te buigen.

Lees de volgende teksten ook eens door voordat u besluit op een van de herplaatsbare honden te reageren.

Ik ben een aussie

Ik ben een aussie en vind dat fijn, het liefst wil ik niets anders zijn
U doet mij geen plezier, als u mij ziet als een knuffeldier.
met de baas op stap, dat vind ik fijn, maar alleen als hij de baas wil zijn.
Achter een bal aanrennen is mooi, niet om de bal maar om de prooi.
Als iemand hard wegloopt bij mij vandaan, is dat ook mijn prooi, daar moet ik achteraan.
Er wordt gezegd een agressief beest, maar de baas is daar nooit duidelijk in geweest.
Liefde heb ik genoeg gekregen, maar over leiderschap werd steeds gezwegen.
Dat is wat ik heb ontbeerd en wat mij niet is aangeleerd.
In de strijd om het leiderschap, kijken wij aussies niet zo krap.
Wij maken veel kabaal en onze tanden bloot, maar zijn niet bang te worden gedood.
Zonder leiding van de baas ga ik mijn eigen gang, en maak menig mens heel bang.
Wees mij de baas dat vind ik fijn ik geniet ervan en zal veel hondser zijn.
Ik ben een aussie en heel sociaal mijn soortgenoten vinden dat allemaal.
echter een kan maar de leider zijn, mijn baas zou daar het best in zijn.
Ik ben een aussie  en steeds meer mensen schaffen mij aan maar nu wordt ik bedreigd in mijn goede naam
daarom zeg ik tegen mijn baas, begrijp het even, jij moet mij leiding geven.
Ik ben een aussie die heel oprecht voor zijn eigen hachie vecht.

Schrijver onbekend

 

If you want a easy dog,
the aussie is not the right dog for you.
If you want a very friendly dog,
the aussie is not the right dog for you.
If you want a dog that does not bark,
the aussie is not the right dog for you.
If you don't have experience with having reactive dogs,
the aussie is not the right dog for you.
Training a aussie is not a easy job.
If you just like the looks and not the other things I mentioned,
please look for a different breed.

met dank aan Karen Mulders waar deze waarschuwing
 in alle eerlijkheid op de site staat en die ik zeker onderschrijf.

Kijk verder dan een mooi koppie en mooie kleurtjes.
Een aussie verdient een baas waar hij zijn verdere leven kan blijven
dus weet waar je aan begint.

 

Kay

7 oktober 2020:Kay is ter herplaatsing aangemeld. Kay is een chemisch gecastreerde red tri reu van 5 jaar oud. Kay kwam in huis als pup en was goede maatjes met de tienerzoon. Samen voetbalden ze en deden leuke spelletjes. Helaas is de zoon op zichzelf gaan wonen en nu mist Kay zijn maatje. Hij heeft ook een aussievriendinnetje thuis, maar heeft nu veel moeite om zijn prikkels kwijt te kunnen met als gevolg dat er soms misverstanden tussen beide honden ontstaan. Ook wordt hij qua kracht te sterk voor zijn vrouwtje. Kay heeft moeite met vreemde honden en blaft deze aan. Ook als Kay erg geprikkeld is tijdens het uitlaten reageert hij dat af. Dit doet hij niet tegenover mensen, maar tegenover andere honden en zijn huisgenootje. Natuurlijk wordt daar rekening mee gehouden en worden de honden tijdens een stress situatie gescheiden gehouden, maar dit is geen ideale situatie voor het gezin. Kay is eerder onzeker dan zeker en overbluft dan graag om die onzekerheid te verbloemen.

Daarom zijn we op zoek naar een rustig gezin in een rustige omgeving,  kinderen in de tienerleeftijd gaat prima. Geen andere honden,Kay is liefst hond alleen in huis en de eigenaar moet Kay ook op tijd zijn rust kunnen geven. Dit kan door hem een aparte ruimte te gunnen, maar ook een bench is een optie, hoewel hij hier nu niet meer in zit bij zijn eigenaren. Kay is geen hond om mee te sporten. Lange wandelingen op rustige plekken vindt hij leuk, maar je doet hem geen plezier met een terrasje pakken, meenemen op vakantie( camping bijv) of naar drukke plekken met veel prikkels. Kay is het liefst lekker thuis, in zijn eigen omgeving met zijn eigen mensen. Met rust geven en grenzen stellen komt hij vaak uit de overprikkelde situatie, maar deze kunnen nog steeds optreden. Kennis van het ras en met name van gedrag is zeker een pre om Kay een stabiele plek te kunnen geven.

Wat zijn de positieve punten: Hij heeft een goede gehoorzaamheidsbasis en is een beetje gestart met agility. Dit moest door teveel prikkels gestopt worden. Als Kay geen stress ervaart is het een vrolijke, speelse hond. Hij is superlief en vrolijk, enorm trouw, ligt graag bij je. Hij is grappig, kletskous. Doet graag dingen met je in de eigen omgeving. Hij is een goede keeper(bij het spelen met de bal)

Hij is niet gewend aan katten en wij denken niet dat dit goed gaat. Het is hondafhankelijk of het klikt met een andere hond, maar in huis is hij liever alleen. Hij heeft problemen met harde geluiden zoals vuurwerk. Hiervoor krijgt hij in de decembermaand wat valeriaan ter ondersteuning.

 

 

Denkt u Kay zijn Gouden Mandje te kunnen geven, stuur dan een mail naar info@aussierescuefund.nl en geef in de mail aan wat u Kay kunt bieden, wat uw gezinssituatie en werksituatie is en wat uw kennis van honden en specifiek van aussies is.

 

 

Harvey

6 september 2020: Harvey is ter herplaatsing bij ons aangemeld. Harvey is een 3-jarige ongecasteerde red merle reu zonder stamboom. Hij woont vanaf zijn puptijd bij de huidige eigenaar en dat ging altijd goed met kleine issues omtrent eten/bot, maar nu er een kleine geboren is en zij door de kamer kruipt heeft Harvey daar veel moeite mee wat zich uit in happen naar de beweging. De schrik zit er wel in bij de eigenaren en aangezien ze graag willen dat Harvey het beste krijgt, zijn ze op zoek naar een nieuw plekje waar niet constant controle uitgeoefend moet worden en er vertrouwen is in Harvey.

Harvey was als pup erg prikkelgevoelig en met hulp van een gedragstherapeut is dat gestabiliseerd en daarna was de puberteit goed. Wel heeft Harvey last van voernijd. Toen de eigenaresse zwanger werd veranderde het gedrag en werd hij beschermend naar alles om haar heen. Ook toen is er weer hulp ingeschakeld, maar nu de kleine kruipt is de situatie te gevaarlijk geworden.

Harvey is bekeken door een gedragstherapeut en daaruit komt dat het een hele leuke en lieve hond is die soms wat onzekerheid uitstraalt. Dit is ook zichtbaar aan de lijn door uitvalgedrag naar andere honden, eenmaal los en als het klikt kan hij ook heerlijk spelen. Aangelijnd is hij ook af te leiden met voertjes. Kinderen vindt hij dus erg spannend en wil hij drijven. Hij is hier als pup ook weinig aan blootgesteld. Hij is gewend aan andere dieren zoals pony's, konijnen en kippen. Hij is niet bekend met katten, maar de katten in de buurt buiten laat hij met rust.

Hij is een bench gewend, is heel baasgericht en kan heerlijk knuffelen. Vreemde mensen in huis, vooral mannen, worden eerst aangeblaft waarna hij zich graag aan laat halen. Harvey is heel leerbaar en doet graag alles voor je. Hij is gevoelig voor harde geluiden zoals onweer, storm en dichtvallende deuren.

Waar is Harvey naar op zoek? Een stabiele omgeving zonder kinderen ( indien deze er wel zijn dan is ervaring met honden een must en moeten ze minstens 12+ zijn), Geen kinderwens nu of in de toekomst, geen kleinkinderen. Mensen die om kunnen gaan met prikkelgevoelige honden en het drijfinstinct wat er duidelijk in zit in goede banen kunnen leiden. Geen andere honden in huis en de directe omgeving van het huis moet niet te druk zijn wat betreft kinderen, fietsers, joggers, alles wat hij zou kunnen gaan drijven.

Denkt u Harvey zijn Gouden Mandje te kunnen geven, stuur dan een mail naar info@aussierescuefund.nl en geef in de mail aan wat u Harvey kunt bieden, wat uw gezinssituatie en werksituatie is en wat uw kennis van honden en specifiek van aussies is.